Elvesztett fogaink pótlására: fogbeültetés!

Sziasztok, üdvözöllek Titeket a blogomon! Ezt az oldalt az egészséges életmóddal és női szépséggel/egészséges témáknak szeretném szentelni, gondolom nőként nem vagyok egyedül, akit ezek előszeretettel foglalkoztatnak.

Személy szerint az egész életem az egészségről szól. És mint tudjuk, ami egészséges, az általában szép is. Eltekintve persze néhány eltorult szépségideáltól, amelyekkel nap mint nap szembetalálkozunk az utcán, de általános értelemben kijelenthető, hogy az ember azokat az emberbereket tartja szépnek, akik egészségesek. Az egészséges bőr, az egészséges, fényes haj, az arányos testalkat és az egészséges, ép fogsor mind-mind vonzóvá teszi az embert a másik nem szemében.

Sajálatos módon nálunk nem támogatja az egészségbiztosító a fogbeültetést, mivel esztétikai fogászati beavatkozásnak minősül. Őszintén szólva ezzel nem igazán értek egyet, esztétikai kezelésnek mondanám például a fogszabályozást vagy a fogfehérítést, de semmiképpen se a fogbeültetéssel készült teljes fogpótlásokat.  

Image

Mivel az eljárás elég összetett és hosszadalmas, a kezelés sajnos a legdrágábbak közé tartozik, és némi fájdalommal is jár. Nem is beszélve a hosszadalmas gyógyulási időszakról, hiszen 3-6 hónapig is eltarthat, amíg a beültetett fém teljesen egybenő az állkapocs csontszövetével.

Az így készült teljes fogpótlás azonban a legtartósabb; akár 40 év is lehet az így készült implantátumok várható élettartama. Az implantációval készült fogpótlás esztétikai megjelenésében és fizikai tulajdonságaiban teljesen megegyezik a természetes fogakéval, így a legjobb megoldás lehet elvesztett fogaink pótlására.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: